Acest proiect de gravare cu laser prezintă două articole - capace pentru sticle de vin personalizate, distractive și festive, împreună cu o matriță plată pentru a le menține în poziție în timpul gravării. Matrițele sunt unelte foarte versatile care pot fi create din aproape orice resturi de material din atelier și sunt complet reutilizabile. Aceste capace pentru sticle de vin sunt un cadou ideal pentru petrecerea mireselor și/sau a burlacilor, articole promoționale oferite de distilerii sau un cadou de casă nouă! Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre aceste două proiecte de gravare cu laser!

Descărcați grafică
Materiale necesare

  • Capace pentru sticle de vin
  • Masă vectorială cu bolțuri (opțional). Aceasta este folosită pentru a tăia matrița care ține capacele pentru sticle de vin. Dacă nu dispuneți de o masă vectorială cu bolțuri, puteți folosi blocuri, lut de modelaj etc., pentru a sprijini colțurile materialului de matriță. Trebuie doar să vă asigurați că este așezată uniform peste tot.
  • Sistem Epilog Laser

Am utilizat un Fusion Pro 24, 80 watt:

Tăiere vectorială: - Viteză: 12% // Putere: 100% // Frecvență: 100%
Gravare cu raster - Viteză: 60% // Putere: 100% // DPI: 300


Pasul 1: pregătiți ilustrația

Modificați-vă lucrările de artă, conform preferințelor. Puteți folosi elementele noastre grafice pentru mostre sau puteți crea propriile mesaje personalizate.

ilustrație capace pentru sticle de vin gravate cu laser

Pasul 2: tăiați o matriță

Folosind resturi de material, așezați-le pe masa cu bolțuri pentru a tăia matrița capacelor pentru sticle de vin. Asigurați-vă că materialul este centrat cu ajutorul șablonului manual de centrare. Puteți lua în considerare posibilitatea de a tăia doar una sau două găuri pentru început, pentru a vă asigura că setările sunt corecte. După ce se stabilesc setările corecte, trimiteți întreaga lucrare la laser.

Plasarea mesei cu bolțuri în mașina cu laser
Plasarea mesei cu bolțuri în mașina cu laser

Pasul 3: așezați capacele pentru sticle de vin în matriță

Aranjați capacele pentru sticle de vin în matriță și centrați masa. Dacă utilizați o mașină laser Fusion Edge sau Fusion Pro, utilizați sistemul de camere IRIS pentru a vă asigura că ilustrația este plasată cu precizie. Dacă nu aveți această caracteristică, puteți oricând să desenați o casetă vectorială în jurul graficului și puteți trimite numai lucrarea vectorială la mașina laser cu indicatorul cu punct roșu activat. Pe măsură ce indicatorul cu punct roșu se deplasează de-a lungul matriței, veți vedea exact unde va merge fiecare grafic și puteți ajusta în consecință.    

Gravarea cu laser a capacelor pentru sticle de vin

Pasul 4: stabiliți parametrii

Consultați manualul proprietarului pentru a vedea setările de gravare/tăiere recomandate pentru echipament și putere. Introduceți setările în tabloul de bord, focalizați manual laserul și trimiteți lucrarea la laser. La mașină, selectați activitatea și apăsați butonul de pornire.

NOTĂ: Am observat că în cazul capacelor pentru sticle de vin argintii s-a obținut doar o gravare slabă, în timp ce pentru restul s-a produs un contrast mai bun. Dacă alegeți să achiziționați aceleași capace pentru sticle de vin, puteți lua în considerare gravarea separată a celor argintii la o viteză mai mică sau mascarea lor cu bandă adezivă și apoi umplerea cu vopsea colorată după gravare.

Pahare de vin metalice gravate cu laser
Pahare de vin metalice gravate cu laser

Unde puteți vinde capace pentru sticle de vin gravate cu laser?

  • Vinării
  • Comercianți cu amănuntul de băuturi spirtoase
  • Magazine de cadouri specializate
  • Elemente personalizate pentru petrecerea miresei sau a burlacilor
help desk software