Bine ați revenit la un alt proiect Epilog Laser! De data aceasta, vom face măști de față non-medicale pentru protecție individuală din tricouri vechi. Urmăriți videoclipul de mai sus sau citiți despre proiect mai jos pentru a vedea cum puteți tăia rapid și ușor măști din două straturi, din material textil aflat la îndemână.

Descărcați grafică


Materiale necesare


Am utilizat un Mini 24 60w:

Două straturi de bumbac cu greutate redusă/medie

Vectorial - viteză: 75% // putere: 35% // frecvență: 2500

Un strat de bumbac cu greutate redusă/medie

Vectorial - viteză: 75% // putere: 25% // frecvență: 2500


Vom folosi astăzi un Epilog Mini 24, dar acest proiect poate fi realizat cu oricare dintre mașinile noastre.

Tricourile vechi sunt de obicei din materiale ieftine și la îndemână, fiind astfel o opțiune excelentă pentru a face măști non-medicale, pe care le puteți folosi imediat.

Există două moduri principale în care puteți pune materialul în mașina cu laser.

Tăierea directă cu laser a tricourilor

O metodă este să așezați simplu tricoul direct în zona de lucru a mașinii. Există două lucruri de luat în considerare atunci când faceți acest lucru.

În primul rând, trebuie să verificați capul laser dacă are spațiul necesar pentru a se deplasa în cadrul mașinii fără a se prinde de material, așa că veți dori să vă asigurați că tricoul nu se agață în nicio zonă. Puteți verifica spațiul la Mini 24 apăsând butonul X/Y Off și selectând Pornire pentru confirmare, apoi deplasând manual capul laser în jur.

Al doilea lucru de care trebuie să țineți cont este că veți dori ca materialul să fie cât mai plat posibil, astfel încât să obțineți tăieri uniforme. Vom tăia două straturi de material de tricou, dar vrem să ne asigurăm că nu există pliuri sau grămezi care să scoată suprafața materialului din focalizarea laserului.

Asigurați-vă că laserul este concentrat pe suprafața materialului, apoi introduceți în Adobe Illustrator fișierul grafic.

Acest fișier de proiect este disponibil pentru dvs. în mai multe formate, așa că nu uitați să consultați folderul de descărcare pentru a le găsi pe cele preferate.

Vom tipări la mașina de gravat Epilog, asigurându-ne că dimensiunea mediului se potrivește cu zona de lucru a laserului.

Apoi, în Epilog Dashboard vom configura setările de tipărire.

Viteza și puterea pe care le utilizați aici vor depinde în oarecare măsură de grosimea materialului din care este confecționat tricoul. Lucrăm cu bumbac subțire și cu greutate medie și am constatat că pentru două straturi, o viteză de 75% și o putere de 35% au funcționat destul de bine cu o frecvență de 2500.

Setări de tăiere (două straturi de material textil cu greutate redusă/medie)
Mașină: 60 Watt CO2 Mini 24
Viteza75% Puterea35% Frecvența2500
(Nu uitați să verificați setările de material recomandate în manualul mașinii dvs.)

Dacă este necesar să tăiați doar un singur strat, reduceți această setare de putere la 25% și ar trebui să fie bine.

Setări de tăiere (un strat de material textil cu greutate redusă/medie)
Mașină: 60 Watt CO2 Mini 24
Viteza75% Puterea25% Frecvența2500
(Nu uitați să verificați setările de material recomandate în manualul mașinii dvs.)

Acum că avem setările configurate, putem tipări la mașină.

Încă un lucru de luat în considerare, având în vedere că lucrăm potențial cu materiale cu formă neregulată, este să ne asigurăm că graficul este așezat corect și se va încadra în material. O modalitate de a face acest lucru este să apăsați butonul Indicator de pe panoul de control al mașinii Mini pentru a activa indicatorul cu punct roșu.

Apoi, cu capacul mașinii deschis, executați lucrarea și urmăriți punctul roșu pentru a vedea unde va tăia laserul. Dacă laserul depășește materialul, veți dori să reveniți în software-ul grafic și să reglați așezarea în consecință.

După ce sunteți de acord cu amplasarea graficului, apăsați butonul Pornire pentru a executa lucrarea.

Laserul prelucrează rapid tricoul și în aproximativ 30-40 de secunde aveți o pereche de măști.

Pregătirea tricourilor prin tăiere manuală înainte de prelucrarea cu laser

Acum, a doua opțiune pentru manevrarea materialului, care necesită ceva mai mult timp înainte, dar poate reduce puțin lucrul cu laserul, este să tăiați în prealabil tricourile. Cu un tricou mediu sau mare, ar trebui să puteți obține trei-patru dreptunghiuri de material frumoase, în funcție de mărimea decolteului tricoului.

Utilizarea acestei metode reduce șansele de îngrămădire și pliere pe măsură ce pregătiți materialul în mașină, dar în cele din urmă modul în care rezolvați această problemă depinde de dvs.

Aceste lucrări sunt foarte ușor de executat și puteți utiliza multe tricouri vechi și puteți crea o mulțime de măști într-o perioadă destul de scurtă.

Asamblarea finală

Dacă vă întrebați de ce măștile au patru găuri, acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru a fi pliate și a oferi două straturi de protecție, și astfel creează un loc în care puteți așeza o țesătură pliată, un prosop de hârtie sau alt material de filtrare. Încă o dată, acestea nu sunt măști de calitate medicală și nu ar trebui să fie utilizate ca atare, dar fiecare barieră cât de mică ajută.

Când masca este pliată, asigurați-vă că aliniați găurile, astfel încât să obțineți o pereche de deschideri pentru urechi, apoi este gata de purtat.

Ați terminat. Măști confecționate rapid și ușor din tricouri vechi, cu o mașină Epilog Laser. Mulțumim tuturor și rămâneți cu bine.

Obțineți broșuri și mostre gratuite

Primiți broșuri și mostre și obțineți mai multe informații de la noi sau de la distribuitorul dvs. local.

*
*
*
*
help desk software