Sărbătorile sunt un moment minunat pentru a bea un pahar de vin cu prietenii. Ce mod mai bun de a vă bucura de sărbătorile de sezon și de a încerca o combinație nouă decât cu acest pom de Crăciun pentru sticle de vin tăiat cu laser? În fiecare zi până la Crăciun vă puteți bucura de un nou tip de vin sau chiar de un vin vechi favorit. Puteți opta și pentru a elimina numerele gravate și pentru a utiliza pomul ca pe un raft de vin obișnuit.

Indiferent dacă sunteți un proprietar de magazin de vinuri care folosește pomul pentru afișarea produselor sau oferiți pomul ca un cadou, pomul de Crăciun pentru sticle de vin tăiat cu laser este un plus fantastic pentru decorul dvs. actual de sărbători.

Și ca un alt avantaj, acest fișier de design poate fi redus la aproape orice dimensiune - puteți personaliza în continuare ideea modificând pomul pentru a susține sticle, doze sau mini-sticle de bere!

Citiți mai departe pentru a afla cum să creați propriul model!

Descărcați grafică


Materiale necesare


Am utilizat un Fusion Pro 48 120w:

Pomi din MDF

Gravare - DPI: 600 // Viteză: 100% // Putere: 80%

Vectorial - viteză: 6% // putere: 100% // frecvență: 50%

Steluțe din plastic

Vectorial - viteză: 20% // putere: 100% // frecvență: 50%


Pasul 1: pregătiți materialul principal

Pregătiți placa de MDF / lemn pentru prelucrarea cu laser. Am ales să folosim MDF vopsit în prealabil, așa că tot ce a trebuit să facem a fost să mascăm o parte a plăcilor pentru a ajuta la protejarea suprafețelor împotriva resturilor de la tăiere și gravare. Dacă utilizați material nefinisat, dar doriți ca piesa finală să fie vopsită, puteți fie să vopsiți plăcile înainte de mascare, fie puteți vopsi componentele după ce au fost decupate.

Aplicarea mascării pe suprafața MDF

Pasul 2: pregătiți materialul secundar

Pentru steluțele care vor împodobi partea de sus a pomului, am aplicat bandă cu două fețe pe partea din spate a plasticului înainte de tăierea cu laser. Odată aplicată, partea expusă a benzii este protejată cu o folie pe care o vom îndepărta mai târziu. Când decupăm steluțele cu laserul, vom tăia atât plasticul cât și adezivul. Aceasta înseamnă că vom avea o aplicare uniformă a adezivului pe întreaga steluță. Puteți chiar renunța la bandă în acest stadiu și aplicați pur și simplu banda după ce steluțele au fost decupate, dar dacă doriți să urmați abordarea noastră, asigurați-vă că aplicați o bandă cu două fețe pe partea din spate a plasticului înainte de a începe tăierea cu laser.

Banda cu două fețe pe partea din spate a plasticului auriu

Pasul 3: pregătiți ilustrația

După ce ați pregătit materialele, efectuați orice modificări de design sau de dimensiune pe care le doriți la ilustrație.

Fișiere cu pomi de Crăciun în Illustrator

Pasul 4: tăiați și gravați componentele pomului

Deoarece componentele pomului vor necesita două plăci de material, va trebui să le executați folosind două lucrări. Trimiteți lucrările la mașină prin tipărirea lor din software-ul grafic. Introduceți prima placă de material principal în laser. Potriviți masa pentru material, apoi executați prima lucrare pentru componentele pomului. După terminare, ștergeți zona de lucru, apoi introduceți a doua placă. Executați a doua lucrare pentru a crea restul componentelor pentru pom.

Pomul de Crăciun decupat în mașina cu laser
Închiderea găurilor tăiate cu laser la pomul de Crăciun

Pasul 5: tăiați steluțele

Introduceți plasticul în mașină. Trimiteți lucrarea pentru steluțe din software-ul grafic. Potriviți masa pentru plastic, apoi executați lucrarea.

Tăierea cu laserul a plasticului subțire în steluțe aurii

Pasul 6: vopsiți și asamblați

După ce componentele au fost gravate și tăiate, aplicați câteva straturi de vopsea pe numerele din pom. După uscarea vopselei, îndepărtați mascarea.

Vopsirea numerelor de pe pom cu vopsea acrilică
Îndepărtarea mascării după gravarea cu laser

Apoi, scoateți stratul protector al benzii cu două fețe pe partea din spate a steluțelor și aplicați steluțele în partea de sus a celor două componente principale ale pomului.

Atașarea steluței de plastic tăiate cu laser la pomul de Crăciun

Conectați componentele principale ale pomului folosind suporturile pentru bază și conectorul superior.

Introducerea componentelor pomului în suporturile pentru bază

Puneți sticlele de vin în pom și bucurați-vă de o lună foarte veselă!

Sticlele de vin în pomul de Crăciun finalizat.
Pomul de Crăciun pentru sticle de vin tăiat cu laser, decorat cu sticle de vin.
Sărbători fericite de la Epilog Laser!

Unde puteți vinde pomi de Crăciun pentru sticle de vin tăiați cu laser?

  • La magazinele de vin / băuturi alcoolice
  • Magazine de cadouri specializate
  • La vinării, baruri sau restaurante
  • Magazine online
help desk software