Bine ați revenit în studioul Epilog! În acest episod ne vom concentra pe echipamentele de protecție individuală prin crearea unei viziere din acril, tăiată și asamblată rapid, concepută pentru a veni în ajutorul celor aflați în prima line pe durata pandemiei COVID-19 .

Ca o alternativă la plasticul PETG, vom folosi acril transparent subțire și flexibil și mai jos am inclus câțiva furnizori.

Recunoștință și mulțumiri speciale lui Jason Reizner de la laboratorul Bauhaus Form + Function al Universității Bauhaus din Weimar, Germania, pentru fișierul lor creativ de design Bauhaus Uni Visor pus la dispoziție. Fișierul include o bandă din două componente, adaptată pentru lasere mai mici, cu o zonă de lucru de 24"x 12" (610 x 305 mm) și instrucțiuni de asamblare.

 

Descărcați grafică

Materiale necesare


Am utilizat un Fusion Pro 32 de 80 wați:

Tăierea acrilului

Vectorial // viteză 20% // putere 100% // frecvență 100%


Noțiuni de bază

Pentru acest proiect vom folosi mașina noastră laser Fusion Pro cu tehnologia IRIS de înregistrare cu cameră. Vom începe prin a așeza placa de acril Crystal Gloss de 24” x 12” (60 cm x 30 cm) în mașina cu laser.

Mașină cu laser Fusion Pro 80 watt 32 x 20
placă de acril lucioasă transparentă pe patul cu laser

Apoi folosind funcția de focalizare automată, punem materialul în zona de focalizare pentru tăiere.

focalizarea automată a mașinii cu laser pe acrilul transparent

Informații despre fișier și pregătirea acestuia înainte de tipărire

Acest fișier de proiect este disponibil pentru dvs. în mai multe formate (CDR, AI, PDF și EPS), așa că nu uitați să consultați folderul de descărcare pentru a le găsi pe cele preferate.

Opțiuni pentru tipul de fișier Fișierul Bauhaus Uni Visor în Adobe Illustrator

Cu fișierul de tăiere acum deschis în software-ul de proiectare, veți observa că există două variante pentru banda vizierei. Varianta A necesită un laser mai mare și o placă de acril mai mare, în timp ce varianta B a fost reconfigurată pentru lasere mai mici și o placă de acril de dimensiuni obișnuite, de 24"x 12" (60 cm x 30 cm).

Fișierul Bauhaus Uni Visor în Adobe Illustrator

Înainte de a tipări această lucrare la mașina cu laser, urmează să selectăm piesele de care avem nevoie și să le introducem într-o nouă configurație de fișier pentru o placă de plastic de 24" x 12" (60 cm x 30 cm). Apoi, vom converti toate liniile de tăiere într-o singură culoare, în acest caz negru.

izolați componentele pentru tipărire și tăiere convertiți toate liniile în negru pentru tăiere cu laser

Parametrii procesului de tipărire și ai laserului

Cu piesele noastre acum inserate în noul fișier și toate liniile convertite într-o singură culoare, vom tipări liniile de tăiere la mașina cu laser și vom aplica setările necesare pentru a decupa componentele vizierei.

dialog de tipărire în adobe illustrator pentru vizieră

În cadrul suitei software Epilog, vom seta tipul de proces pe vectorial, viteza la 20%, puterea la 100% și frecvența la 100%, apoi vom tipări fișierul la mașina cu laser pentru tăiere. În funcție de configurația și puterea electrică activă a sistemului Epilog Laser și de grosimea și tipul de material pe care îl utilizați, vă recomandăm să efectuați câteva tăieri test pentru a determina setările pentru mașina dvs. laser specifică.

Setări pentru tăiere (acril)
Mașină: 80 Watt CO2 Fusion Pro
Viteza20% Puterea100% Frecvența100%
(Nu uitați să verificați setările de material recomandate în manualul mașinii dvs.)
Fișier pentru vizieră cu tehnologia de înregistrare cu cameră IRIS pe tabloul de bord Epilog Perimetre setări vizieră din acril pe tabloul de bord Epilog

La mașina de tăiat cu laser

Acum, la sistemul laser, vom selecta lucrarea laser din panoul de control al ecranului tactil, apoi vom apăsa butonul Pornire pentru a începe să tăiem componentele.

apăsați pornire la fișierul vizierei pe panoul de control
setări și perimetre pentru tăierea vizierei

Mașina cu laser va face lucrări rapide de tăiere a benzii din două bucăți și a componentelor principale ale vizierei din acril transparent.

combinarea benzii acrilice și a componentei pentru vizieră 1
combinarea benzii acrilice și a componentei pentru vizieră 2
combinarea benzii acrilice și a componentei pentru vizieră 5
combinarea benzii acrilice și a componentei pentru vizieră 6

Pregătirea și asamblarea măștilor Bauhaus

După terminarea tăierii componentelor vizierei acrilice, le vom îndepărta de pe patul cu laser și vom începe să scoatem materialul de mascare de pe ambele părți ale celor trei componente care alcătuiesc viziera.

îndepărtarea materialului de mascare de la partea acrilică 1
îndepărtarea materialului de mascare de la partea acrilică 2
materialul de mascare îndepărtat de la toate cele trei componente acrilice

După îndepărtarea materialului de mascare, vom începe să asamblăm masca, folosind ghidul de asamblare oferit de Bauhaus.

instrucțiuni pdf ghid de montare bauhaus

Pentru secțiunea benzii din două bucăți, începeți prin combinarea celor două componente de bandă împreună și fixarea lor cu clema de blocare.,

ansamblul benzii vizierei partea 1
ansamblul benzii vizierei partea 2
blocarea ansamblului benzii vizierei partea 3

Odată ce componentele benzii sunt conectate, vom introduce banda prin orificiile vizierei și vom folosi instrucțiunile Bauhaus de acum înainte pentru a finaliza asamblarea vizierei.

combinarea benzii acrilice și a componentei pentru vizieră 1 combinarea benzii acrilice și a componentei pentru vizieră 2

Este posibil să fie nevoie să testați potrivirea benzii și să efectuați ajustări pentru utilizator, dar, odată așezată corect, banda trebuie să stea confortabil, așa cum se arată aici.

vedere laterală a vizierei de protecție individuală din acril asamblate
vedere din spate a benzii vizierei de protecție individuală din acril asamblate

Ați terminat. O vizieră de protecție individuală creată rapid cu o placă ieftină de acril subțire și o mașină Epilog Laser. Vă mulțumim pentru vizionare și vă rugăm să rămâneți în siguranță și sănătoși

vizieră de protecție individuală anti COVID-19 finalizată de Epilog Laser


help desk software