Provocarea „Laser It” nr.4: camera IRIS - șablon de matriță pentru angrenaje de bicicletă

Bine ați venit la acest episod al provocării Epilog „Laser It”. Este posibilă crearea unei matrițe și a unui șablon folosind sistemul de camere IRIS?

 1. Vom începe prin plasarea unui rest de placă de lucru neagră și a inelului de lanț pe suprafața de lucru sub camera Fusion Edge. Utilizarea unei secțiuni de placă mată neagră va oferi un contrast ridicat între inelul de lanț metalic și fundal, ceea ce este important pentru o bună trasare automată la un pas ulterior.

  placă de lucru neagră pentru angrenajul inelului de lanț

 2. Apoi, vom folosi funcția Auto Focus pentru a focaliza camera IRIS pe inelul de lanț pentru o captură de imagine în mărime naturală.

  închideți capacul și focalizați inelul de lanț

 3. Pentru a colecta o captură de imagine cu camera IRIS, deschideți Job Manager și faceți clic pe pictograma Opțiuni cameră din colțul din dreapta sus

  faceți clic pe pictograma camerei din dreapta sus

 4. Selectați opțiunea Overhead Video (Video superior) pentru a deschide fluxul video live al camerei IRIS.

  selectați videoclipul de sus

 5. Fluxul camerei de sus oferă o vedere de sus în jos a zonei de lucru și include o setare automată pentru luminozitate și contrast.

  De asemenea, putem dezactiva caracteristica automată și regla luminozitatea și contrastul manual pentru a obține un rezultat personalizat.

  Pentru acest exemplu, am dezactivat setarea automată și am reglat luminozitatea și contrastul pentru a obține un rezultat de contrast ridicat între placa noastră mată neagră și inelul de lanț din metal.

  contrast manual de luminozitate

 6. Cu luminozitatea și contrastul nostru acum optimizate pentru captarea imaginilor, vom selecta butonul Copy Background Image (Copiere imagine de fundal) pentru a copia vizualizarea camerei IRIS în clipboard-ul computerului.

  copiați imaginea de fundal în clipboard

 7. Acum, în CorelDRAW, vom lipi captura de imagine într-un nou document 24” x 12”, apoi facem clic dreapta pe imagine și selectăm Edit Bitmap (Editare bitmap) pentru a deschide imaginea în Corel PHOTO-PAINT unde mai sunt câteva ajustări de făcut.

  lipiți captura de fundal în coreldraw

  faceți clic dreapta pe imagine și selectați editare bitmap

  deschideți imaginea în corel photo paint

 8. Selectați instrumentul Crop (Decupare) din caseta de instrumente din stânga și desenați o cutie de decupare în jurul inelului de lanț, lăsând o margine confortabilă în jurul exteriorului.

  selectați instrumentul de decupare

 9. În acest moment vom curăța dinții inelului de lanț folosind instrumentul Eraser (Radieră). Acest lucru va asigura o trasare vectorială de o calitate mult mai bună atunci când revenim în CorelDRAW.

  curățarea dinților inelului de lanț

 10. Selectați instrumentul Eraser (Radieră) din caseta de instrumente din stânga și începeți să faceți clic și să ștergeți orice pixeli gri de pe vârfurile dinților inelului de lanț.

  selectați instrumentul de ștergere

  curățarea dinților inelului de lanț

  Instrumentul de ștergere are câteva opțiuni pentru a crește dimensiunea și forma instrumentului, dar pentru acest exemplu setările implicite funcționează perfect pentru a se potrivi cu curba de pe vârful fiecărui dinte de inel de lanț.

 11. Odată ce toți dinții inelului de lanț au fost curățați, vom folosi opțiunea Invert Colors (Inversare culori) din PHOTO-PAINT pentru a inversa culorile din captura de imagine.

  Din bara de meniu în partea de sus a ecranului, selectați Image > Transform > Invert Colors (Imagine > Transformare > Inversare culori) pentru a inversa imaginea.

  inversați culorile imaginii

  inversați rezultatele culorilor

 12. Acum vom elimina fundalul imaginii, care este acum gri, folosind instrumentul Magic Wand Mask (Mască baghetă magică). Faceți clic și țineți apăsat pe instrumentul Rectangle Mask (Mască dreptunghiulară) din caseta de instrumente din stânga și selectați instrumentul Magic Wand Mask (Mască baghetă magică) din opțiuni.

  mască de baghetă magică

 13. Faceți clic pe imaginea neagră a inelului de lanț pentru a crea o selecție a inelului de lanț, apoi faceți clic dreapta pe selecție și selectați din meniu Apply Smart Selection to Mask (Aplicare selecție inteligentă la mască).

  faceți clic pe zona neagră a inelului de lanț

  aplicați selecția inteligentă pe mască

 14. Ca ultim pas înainte de a ne întoarce în CorelDRAW pentru urmărirea vectorială, vom inversa selecția noastră de mască făcând clic pe opțiunea Invert Mask (Inversare mască) din bara de meniu Standard în partea de sus a ecranului.

  inversarea selecției în fundal

 15. Apoi apăsați pe Delete (Ștergere) pentru a elimina fundalul.

  apăsați pe ștergere pentru a elimina fundalul

 16. Pentru a finaliza imaginea și a reveni în CorelDRAW, vom face clic pe butonul Finish Editing (Finalizare editare) din bara de meniu Standard în partea de sus a ecranului, apoi selectăm Yes (Da) când se solicită salvarea modificărilor în format bitmap

  finalizați editarea

  „da” pentru a salva modificările

 17. După ce PHOTO-PAINT a finalizat salvarea, vom trece la CorelDRAW pentru a crea o urmărire vectorială a imaginii bitmap nou ajustate.

  înapoi în coreldraw

 18. Înapoi în CorelDRAW cu imaginea noastră selectată, vom selecta butonul Trace Bitmap (Trasare bitmap) din bara de proprietăți în partea de sus a ecranului și vom selecta din opțiuni Outline Trace > Low Quality Image (Urmărire contur > Imagine de calitate scăzută) pentru a deschide caracteristica PowerTrace a CorelDRAW.

  trasare bitmap powertrace

  caracteristica powertrace

 19. Vom începe prin selectarea filei Color (Culoare) în partea dreaptă sus a PowerTrace, apoi setarea Color Mode (Mod de culoare) la RGB și Colors (Culori) la 2. Aceste setări vor simplifica trasarea vectorială a imaginii și ne vor oferi numai un rezultat alb-negru.

  opțiunea colortab

  setați culoarea la rgb și culorile la 2

 20. Apoi, ne vom întoarce la fila Settings (Setări) pentru câteva ajustări la setările noastre Detail (Detaliu) și Smoothing (Netezire).

  fila setări powertrace

 21. Vom seta Detail (Detaliu) la 100 și Smoothing (Netezire) la 31 și vom face clic pe OK în partea de jos a ecranului.

  setări powertrace detaliu netezire ok

 22. Funcția PowerTrace nu este perfectă pentru toate proiectele de trasare vectorială, dar pentru această conversie și exemplu în alb și negru, funcționează foarte bine. În funcție de diferiți factori, cum ar fi luminozitatea și contrastul, DPI captură bitmap și iluminatul, poate fi necesar să experimentați diverse setări PowerTrace pentru a obține rezultatele pe care le vedeți aici.

  avantaje powertrace la trasare

 23. Odată ce trasarea vectorială este completă, vom crea o copie a rezultatelor noastre și le vom muta în partea cu zona de documente pentru utilizarea într-un pas ulterior.

  copie rezervată pentru pasul ulterior

 24. Pentru a ne crea matrița pentru inelele de lanț, vom avea nevoie doar de conturul inelului de lanț. Pentru a izola conturul inelului de lanț, vom face clic dreapta pe grupul nostru de vectori, selectăm Break Apart (Separare) din opțiunile de meniu, apoi selectăm orificiile interioare ale inelului de lanț de care nu avem nevoie și apăsăm pe Delete (Ștergere).

  rupeți curba

  versiune umplută a inelului de lanț

 25. Cu conturul inelului de lanț acum izolat, vom crea o matriță cu 4 coloane și 2 rânduri de găuri ale inelului de lanț.

  Matrice 4x2 a pieselor inelului de lanț

 26. O notă scurtă aici, activarea ghidajelor de aliniere și dinamice din meniul View (Vizualizare) în CorelDRAW va face mult mai ușoară alinierea și crearea matricei noastre de găuri de matriță în pașii următori.

  ghidaje dinamice de aliniere

 27. Pentru a crea matricea de matrițe, vom începe prin a selecta forma inelului de lanț și, în timp ce țineți apăsată tasta Shift, trageți o copie sub original și apăsați bara de spațiu pentru a crea un duplicat. Apoi ștergeți copia suplimentară.

  duplicați coloana 1 a inelului de lanț

 28. Vom selecta acum cele două forme ale inelului de lanț și vom repeta procesul până când vom crea o configurație de matriță 4 x 2 cu formele inelului de lanț, care vor deveni găurile din matriță.

  4x2 pentru plasarea finală a inelului de lanț

 29. Acum selectați toate formele inelului de lanț, apoi în Color Palette (Paleta de culori) din dreapta ecranului, faceți clic dreapta pe Black (Negru) și clic stânga pe None (Niciuna) pentru a da inelului de lanț un contur negru fără umplere de culoare.

  conturați umplutura interioară neagră și faceți clic pe niciuna

  tăiați contururile pentru decuparea matriței

 30. Acum suntem pregătiți să tipărim și să tăiem matrița inelului de lanț la laser. Vom configura setările de procesare laser pentru carton ondulat. Există multe tipuri de materiale potrivite pentru crearea de matrițe - lemn, acril, plastic gravabil și carton, de exemplu. Cartonul ondulat este un material excelent pentru matrița cu o singură utilizare, deoarece este ușor de procurat și ieftin.

 31. Vom începe această porțiune a proiectului nostru prin tipărirea fișierului în suita software Epilog.

  tipăriți matrița inelului de lanț tăiată la laser

 32. În cadrul suitei software Epilog, vom ajusta următoarele setări:

  Setări de gravare
  Mașină: 60 Watt CO2 Fusion Edge 12
  Tipul procesuluiVectorial Viteza25% Puterea100% Frecvența50%
  (Nu uitați să verificați setările de material recomandate în manualul mașinii dvs.)

  Apoi tipăriți fișierul la laser.

  setări pentru suita software

 33. La laser, vom încărca foaia de carton ondulat de 24” x 12” pe patul sistemului laser în colțul din stânga sus, vom închide capacul, vom focaliza materialul și vom apăsa butonul Go (Pornire) pentru a începe tăierea.

  încărcare carton în pat

  tăierea cu laser a cartonului pentru matrița inelului de lanț

 34. Odată ce lucrarea este finalizată, vom elimina toate decupajele inutile de pe pat și vom așeza matrița înapoi în poziție pe patul laser.

  îndepărtați cartonul tăiat suplimentar cu laser

 35. Acum este timpul să pregătim piesele inelului de lanț pentru gravare.

 36. Dacă am folosi un laser cu fibră Epilog, am putea marca direct pe inelul de lanț, dar pentru acest exemplu folosim spray-ul de marcare metalică Enduramark pentru laser cu CO2, un compus de marcat metale care oferă mașinii Fusion Edge cu CO2, capacitatea de a marca pe componente și piese metalice nevopsite.

  referință fibră piese metalice

  spray compozit enduramark pentru marcarea metalului cu co2

 37. Vom așeza piesele inelului de lanț pe o foaie de carton, apoi vom acoperi complet piesele cu spray-ul Enduramark negru până când piesa este acoperită uniform cu un singur strat de spray pentru marcarea metalului.

  aplicarea de spray pe piese

 38. După ce spray-ul pentru marcarea metalului se usucă, vom așeza piesele inelului de lanț în matriță, în pregătirea marcării cu laser.

  piese cu spray enduramark în matriță la mașină

 39. Înapoi în CorelDRAW, am mers mai departe și am folosit fișierul de matriță ca șablon pentru a alinia și a duplica fișierul nostru de marcare la spațiile din matrița în care am configurat piese.

  fișier final șablon coreldraw

 40. Ilustrația pe care o vom folosi pentru inelele de lanț include un număr de serie, codul matricei de date, sigla și textul descrierii inelului de lanț.

  configurarea fișierului și ilustrația

 41. Cu ilustrația gata de utilizare, vom selecta numai ilustrația pe care o vom tipări pentru lucrare.

  ilustrația selectată pentru tipărire

 42. Apoi, vom selecta Print (Tipărire) din meniul File (Fișier) în partea de sus a ecranului și facem clic pe butonul Selection (Selecție) din opțiunile Print range (Interval de tipărire). Înainte de a da clic pe tipărire, putem verifica în partea dreaptă că tipărim doar ilustrația selectată în suita software, apoi apăsați pe Print (Tipărire).

  opțiune de selecție pentru tipărire

 43. În suita de software Epilog, vom lăsa tipul de proces setat la Gravare și vom ajusta perimetrele pentru:

  Setări de gravare
  Mașină: 60 Watt CO2 Fusion Edge 12
  DPI600 Viteza30% Puterea100% Model cu intercalarea nuanțelorStucki Direcția de gravareDe jos în sus
  (Nu uitați să verificați setările de material recomandate în manualul mașinii dvs.)

  Apoi, vom face clic pe butonul Print (Tipărire) pentru a trimite lucrarea de marcare la laser

  setările suitei software pentru marcarea enduramark

 44. La laser, vom concentra laserul pe inelele de lanț și vom începe lucrarea apăsând pe Go (Pornire)

  apăsați pe go (pornire) pentru a începe lucrarea

  mostre de gravură

  gravare cermark

  gravare cermark

 45. După finalizarea lucrării, pulverizați inelul de lanț cu apă și ștergeți compusul de marcaj în exces pentru a dezvălui marcajul final și produsul finit.

  ștergeți spray-ul de marcaj în exces cu apă

 46. Iată, am obținut o matriță de inel de lanț și un șablon de ilustrație create folosind sistemul camerei IRIS și suita de software grafic Corel. Apoi am marcat piesa folosind o mașină laser Epilog Fusion Edge și Enduramark.

  matriță de carton

  șablon ilustrație

  piese finale gravate

 47. Sperăm că aceste sfaturi și tehnici vă vor ajuta pentru a avea succes la următorul proiect cu laser. Vă mulțumim pentru vizionare, ne vedem data viitoare.


Vă interesează o mașină de gravat cu laser de la Epilog Laser? Completați formularul de pe această pagină pentru a primi o broșură cu linia completă de produse și mostre gravate și tăiate sau apelați numărul de mai jos pentru mai multe informații.


Telefon: +40268 274999

Obțineți broșuri și mostre gratuite

Primiți broșuri și mostre și obțineți mai multe informații de la noi sau de la distribuitorul dvs. local.

*
*
*
*
help desk software