Tăierea și gravarea cu laser a hărților de orașe (Adobe Illustrator)

Aflați cum puteți crea și pregăti ilustrații cu hărți ale orașelor în Adobe Illustrator pentru utilizare la tăierea și gravarea cu laser.

Hărțile de orașe gravate sau tăiate cu laser sunt ușor de creat și vor deveni rapid o completare grozavă la produsele dvs. populare gravate și tăiate cu laser. Creați propriile hărți ale orașului dvs. și gravați-le pe tocătoare, plăci de marmură și mese mici sau creați versiuni tăiate cu laser folosind hârtie, lemn și acril sau agățați-le ca artă de perete - posibilitățile și combinațiile de materiale sunt nesfârșite!

Notă: acest tutorial este disponibil și pentru CorelDRAW.

Captură de imagine a hărții orașului

 1. Începeți prin vizitarea snazzymaps.com pentru a crea o hartă personalizată pentru gravare sau tăiere cu laser. Crearea unui cont nu este necesară, dar dacă vă interesează să creați diferite hărți pentru clienți sau prieteni, înscrierea vă va oferi posibilitatea de a salva locațiile hărților și stilurile personalizate pentru utilizare ulterioară, fără să vă faceți griji pentru că este complet gratuit!

 2. După ce ați accesat site-ul web Snazzy Maps, faceți clic pe butonul Build a Map (Creare hartă) în partea de sus a paginii.

 3. Acum puteți să creați o hartă personalizată. Începeți prin a face clic pe butonul Choose a Snazzy Maps style (alegeți un stil Snazzy Maps) din categoria Style (stil).

 4. În câmpul Search (Căutare) tastați Epilog și apoi faceți clic pe butonul Search (Căutare).

 5. Selectați stilul „Epilog Laser - Laser Cut Maps” (hărți pentru tăierea cu laser) în secțiunea de rezultate făcând clic pe opțiune, apoi faceți clic pe Apply Style (aplicați stil) în partea de jos a paginii.

 6. Acum faceți clic pe opțiunea Size & Location (Dimensiune și locație) din panoul Build a Map (Creare hartă).

 7. În secțiunea Size (dimensiune), schimbați opțiunea Height (înălțime) la 100%.

 8. În secțiunea Center Location (centrare locație), faceți clic pe butonul „Or search for a location” (sau căutați o locație) sub coordonatele pentru latitudine și longitudine.

 9. Completați numele orașului și apăsați Enter sau selectați orașul dvs. din opțiunile verticale precompletate.

 10. În secțiunea Zoom Level (Nivel zoom) setați Zoom la 13, apoi faceți clic pe Apply Changes (Aplicare modificări). Aceasta trebuie ajustată în funcție de dimensiunea generală a orașului cu care lucrați și de gradul de detaliere pe care doriți să îl realizați. Veți putea ajusta mai târziu nivelul de zoom, utilizând rotița de defilare cu mouse-ul pe ecranul hărții.

 11. Nu vom folosi secțiunea Markers (marcatori) pentru această hartă, dar îi vom folosi într-un mod care vi s-ar putea dovedi util. Faceți clic pe secțiunea Markers și veți beneficia de un scurt tur și de idei privind modul în care să îl utilizați.

 12. Secțiunea Markers include un nume, o locație și o pictogramă pentru stil care pot fi utilizate pentru a adăuga locații personalizate pe harta dvs. Am putea adăuga marcatori pentru o casă, restaurantele preferate, locația nunții etc., ca să adăugăm un nivel suplimentar de personalizare.

 13. Faceți clic pe Cancel (Anulare) pentru a reveni înapoi în secțiunea Marker (Marcator).

 14. Apoi faceți clic pe secțiunea Advanced Settings (setări avansate).

 15. Majoritatea setărilor din această secțiune se aplică utilizării hărților de pe un site web, astfel încât puteți ignora majoritatea acestora. În secțiunea Controls (Controale), faceți clic pe butonul de lângă Hide all controls (Ascunde toate controalele) – acest lucru va ușura capturarea unei imagini a hărții. Apoi faceți clic pe Apply Changes (Aplicare modificări).

 16. Acum faceți clic pe butonul Hide Panel (Ascundere panou) din partea dreaptă a panoului Build a Map (Creare hartă).

 17. În acest moment suntem pregătiți să capturăm o imagine a hărții pe care o vom aduce ulterior în Adobe Illustrator și o vom trasa vectorial.

 18. Deschideți aplicația Windows Snipping Tool.

 19. Selectați opțiunea New (nou).

 20. Apoi faceți clic și glisați peste partea de sus a secțiunii de hartă de pe ecran pentru a crea o captură Snip (captură de ecran) a hărții.

 21. Apoi faceți clic pe opțiunea Save Snip (pictograma de dischetă) aproape de partea de sus a ecranului.

 22. Denumiți fișierul și selectați opțiunea .PNG din meniul derulant Salvare cu tipul, apoi faceți clic pe Salvare. (Notă: formatul de fișier .PNG vă va oferi cea mai bună imagine, cu puțină compresie, pentru trasarea vectorială din Illustrator.)

 23. Pentru a finaliza harta pentru gravare sau tăiere cu laser cu sistemul Epilog Laser, vom folosi Adobe Illustrator pentru trasarea vectorială rapidă a imaginii cu captura ecranului, adăugarea unui cadru și a textului cu numele orașului la cadru.

Trasarea vectorială - Adobe Illustrator (Windows)

 1. Cu Adobe Illustrator deschis și cu o nouă pagină creată, începeți prin selectarea opțiunii Plasare din meniul Fișier din partea de sus a paginii (Ctrl + Shift + P).

 2. Folosind fereastra browserului de fișiere, navigați până unde ați salvat harta Snip, faceți clic pe fișierul .PNG, apoi pe butonul Place.

 3. Faceți clic oriunde pe pagină pentru a plasa ilustrația.

 4. Cu ilustrația încă selectată, deschideți panoul Image Trace făcând clic pe Window în meniul din partea de sus a paginii, apoi faceți clic pe Image Trace.

 5. În panoul Image Trace (urmărire imagine), schimbați următoarele setări:

  1. Schimbați Preset pe Black and White Logo (aceasta se va schimba în Custom atunci când începeți să editați celelalte setări)

  2. Setați Treshold pe 150

  3. Faceți clic pe Advanced (avansat) pentru a deschide opțiunile Advanced

  4. Setați Path pe 100%

  5. Setați Corners (unghiuri) pe 100%

  6. Setați Noise pe 1 px

  7. Și activați Ignore White

 6. Apoi faceți clic pe butonul Expand (extindeți), în partea de sus a ecranului din bara de control, pentru a finaliza previzualizarea live pentru Image Trace.

 7. Acum vom crea cadrul care înconjoară harta folosind Rectangle Tool.

 8. Selectați instrumentul Dreptunghi (M) și desenați un dreptunghi care se suprapune pe harta orașului. Asigurați-vă că dreptunghiul se află exact în limitele exterioare ale hărții.

 9. Cu dreptunghiurile încă selectate, schimbați culoarea Rectangle Fill la niciuna, iar Stroke la negru folosind opțiunile barei de control din partea de sus a ecranului.

 10. Deschideți panoul Stroke (Trasare, Ctrl + F10) selectând Window / Stroke (Fereastră / Trasare) din meniul din partea de sus a ecranului, apoi schimbați greutatea liniei (Weight) în 0,75 in (sau 54 pt) și selectați Align Stroke to Outside (Aliniere trasare la exterior), lângă Align Stroke (Aliniere trasare).

 11. Acum vom crea un cadru pentru textul orașului. Selectați instrumentul Dreptunghi și desenați un dreptunghi începând din colțul inferior interior al cadrului creat în jurul hărții orașului. Apoi mutați partea de sus a dreptunghiului cadrului de text pentru a se suprapune cu partea de jos a cadrului hărții. Acest dreptunghi va deveni cadrul pentru textul orașului.

  (Notă: s-ar putea să vă ajute să activați ghidurile inteligente cu Snap to Point setat pe activat pentru acest pas pentru a facilita alinierea dreptunghiurilor.)

 12. Apoi vom crea textul orașului. Folosirea unui tip de caractere cu font aldin condensat va funcționa bine pentru acest design, așa încât vom folosi Helvetica condensat negru pentru acest exemplu. Începeți prin selectarea instrumentului text, faceți clic în caseta de căutare pe Font Name din bara de control în partea de sus a ecranului și tastați „Helvetica Condensed Black”, apoi apăsați Enter. Dacă nu aveți Helvetica, Arial sau Myriad Pro sunt alternative bune.

 13. Cu instrumentul Tip încă selectat, faceți clic în cadrul textului pe care l-ați creat într-un pas anterior, apoi tastați numele orașului cu majuscule și reglați dimensiunea astfel încât să existe aproximativ 0,5” până la 1” spațiu între text și cadru pe ambele părți ale textului. Apoi poziționați textul astfel încât partea de sus a textului să se suprapună ușor în partea de jos a cadrului hărții.

 14. Acum creați o copie a textului orașului și trageți-l în lateral. Vom folosi copia textului orașului pentru a adăuga prelungirea virgulei înapoi la ilustrație, după ce unim textul cu cadrul într-un pas ulterior.

 15. Cu textul încă selectat, transformați textul în contururi selectând Type/Create Outlines (tip/creare contururi)(Ctrl + Shift + O) din meniul din partea de sus a ecranului.

 16. Utilizați Instrumentul de selecție directă pentru a selecta cadrul de text și trageți partea inferioară a cadrului în sus pentru a suprapune partea inferioară a obiectelor text.

 17. În continuare, vom contura linia de cadru selectând atât cadrul hărții cât și liniile de cadru de text folosind Selection Tool (instrumentul de selecție). Cu Selection Tool selectat, țineți apăsată tasta Shift, apoi faceți clic pe ambele cadre. Acum selectați Object/Path/Outline Stroke (obiect/cale/linie de contur) din meniul din partea de sus a ecranului pentru a transforma liniile în obiecte conturate.

 18. Cu toate obiectele pentru harta orașului finalizate, tot ce mai rămâne este să unim obiectele împreună. Începeți prin folosirea Selection Tool pentru a selecta toate obiectele din harta orașului, apoi deschideți panoul Pathfinder accesând Window / Pathfinder (Ctrl + Shift + F9).

 19. În panoul Pathfinder, în Shape Modes, faceți clic pe opțiunea Unite pentru a combina toate obiectele vectoriale.

 20. Ca detaliu final, vom adăuga înapoi elementul inferior de prelungire a virgulei, folosind funcția Exclude. Începeți prin a șterge toate caracterele, cu excepția virgulei din textul orașului pe care l-ați creat la pasul anterior.

 21. Apoi selectați virgula și convertiți virgula în contururi selectând Type / Create Outlines (Ctrl + Shift + O) din meniul din partea de sus a ecranului.

 22. Faceți clic și țineți apăsat pe Pen Tool (instrumentul stilou) din panoul Instruments (instrumente) pentru a afișa opțiunile de instrumente ascunse, apoi selectați opțiunea Delete Anchor Point Tool (ștergeți instrumentul punct de ancorare).

 23. Acum faceți clic pe cele 3 noduri superioare ale virgulei pentru a șterge secțiunea superioară a virgulei și a lăsa doar elementul inferior de prelungire a virgulei.

 24. Cu Selection Tool (Instrumentul de selecție), mutați prelungirea virgulei chiar sub virgula atașată la cadrul hărții orașului.

 25. Selectați atât ilustrația hărții orașului, cât și prelungirea virgulei, cu Selection Tool (Instrumentul de selecție), iar în panoul Pathfinder, din Shape Modes (Moduri formă), faceți clic pe opțiunea Exclude (Excludere) pentru a elimina obiectul din cadru.

 26. În acest moment, dacă doriți să gravați ilustrația, ați terminat. Dacă doriți să decupați o versiune a hărții, schimbați Fill color (Culoarea de umplere) la None (Niciuna), schimbați Stroke Color (Culoarea de trasare) la negru, apoi setați Stroke Weight (Grosimea de trasare) la 0,001” pentru decupare cu sistemul Epilog Laser.Vă interesează o mașină Epilog Laser? Completați formularul de pe această pagină pentru a primi o broșură cu linia completă de produse și mostre gravate și tăiate sau apelați numărul de mai jos pentru mai multe informații.


Telefon: +40268 274999

Obțineți broșuri și mostre gratuite

Primiți broșuri și mostre și obțineți mai multe informații de la noi sau de la distribuitorul dvs. local.

*
*
*
*


Pagini populare

help desk software