De ce am nevoie pentru mașina mea cu laser?

Aflați ce software și echipamente veți avea nevoie pentru a pune în funcțiune mașina laser.


Echipamentul cu laser Epilog este conceput pentru a fi extrem de ușor de utilizat și puteți pune ușor în funcțiune una dintre mașinile noastre. Când configurați un sistem laser, există câteva alte elemente de care va trebui să vă asigurați că le aveți sau le achiziționați. Este important să înțelegeți care sunt aceste articole, astfel încât să le puteți integra în mod corespunzător în bugetul și spațiul dvs. de lucru. Aici vom analiza ce aveți nevoie pentru a încorpora cu succes o mașină laser în operațiunile dvs. curente.

Pentru a începe utilizarea mașinii laser, veți avea nevoie și de un calculator, un program software de grafică, un sistem de evacuare și orice accesorii pe care le alegeți pentru mașină.


 • mașină cu laser
 • O mașină cu putere mai mare gravează și taie mai repede decât un sistem cu putere mai mică, iar o putere mai mare vă permite, de asemenea, să tăiați materiale mai groase. Toate laserele fabricate de Epilog sunt răcite cu aer, astfel încât să nu aveți nevoie de un rezervor separat de apă, furtunuri sau o pompă de recirculare.


 • calculator
 • Veți avea nevoie de un calculator, astfel încât să puteți lucra cu orice software grafic alegeți, precum și cu suita software Epilog Laser din care controlați laserul. De pe calculator, veți crea și / sau tipări ilustrația și veți configura laserul pentru a obține rezultatele de tăiere și gravare dorite. Toate noile sisteme Epilog sunt compatibile cu Windows 10, 8 și 7. Vă recomandăm următoarele specificații hardware pentru aplicațiile laser.

  RAM (memorie cu acces aleator)

  RAM determină cât de mult poate face calculatorul la un moment dat. Mai multă memorie RAM echivalează, în general, cu mai multă eficiență. Majoritatea calculatoarelor au cel puțin câțiva giga octeți de memorie RAM, dar veți dori să vă asigurați că aveți cel puțin 512 MB de memorie RAM disponibilă pentru a rula software-ul pentru laser.

  Viteza procesorului

  Viteza procesorului afectează cât de ușor funcționează software-ul dvs. Un procesor mai rapid va asigura funcționarea corespunzătoare a software-ului, permițându-vă să efectuați mai multe sarcini în mai puțin timp. Vitezele procesoarelor se măsoară în gigahertz (GHz). Veți avea nevoie de un procesor cel puțin de 2.0 GHz.

  Unitate de hard disk

  Aceasta este memoria permanentă din calculatorul dvs., unde veți stoca fișierele cu ilustrații și veți instala software-ul grafic și suita software Epilog Laser. Spațiul de care aveți nevoie depinde de numărul de fișiere cu care lucrați. Unii utilizatori consideră că nu puteți avea niciodată o unitate de hard disk suficient de mare, dar pentru majoritatea aplicațiilor laser un hard disk de 20 sau 30 GB va fi adecvat pentru ani buni de stocare.


 • Software grafic
 • Când lucrați cu laserul, veți trimite ilustrații către mașină prin tipărire dintr-un program grafic. Epilog are un design cu arhitectură deschisă, ceea ce înseamnă că nu sunteți blocat în software-ul proprietar și puteți utiliza aproape orice program grafic bazat pe Windows. Majoritatea operatorilor Epilog Laser folosesc CorelDRAW, dar puteți utiliza Adobe Illustrator, AutoCAD sau un alt program cu care sunteți deja familiarizați.


 • Ventilator de evacuare
 • Tăierea și gravarea cu laser produce fum și resturi atunci când laserul arde materialul cu care lucrați. Pentru a menține sănătatea și siguranța operatorului laser și a celor din jur, este obligatoriu să evacuați aerul din sistem. Aerul evacuat poate fi ventilat spre exterior sau într-un sistem de filtrare portabil.

  Suflantă de evacuare ...

  Cea mai simplă modalitate de a evacua aerul din laser este de a conecta o suflantă cu motor pentru evacuarea prin conducte. Această suflantă va extrage aerul din mașină, apoi va împinge aerul prin conducte oriunde îl direcționați. O configurare simplă poate ghida fluxul de aer direct spre exterior, în timp ce unele configurări mai sofisticate vor conecta evacuarea la un sistem de flux de aer mai mare. Abordarea dvs. va depinde de zona de lucru și de buget. Vă recomandăm să consultați un profesionist HVAC pentru a stabili modul cel mai bun de a integra o soluție de evacuare în spațiul dvs. de lucru și pentru a confirma că respectați reglementările locale. Dacă nu vă puteți evacua în aer liber, va trebui să achiziționați o unitate de filtrare portabilă, despre care vom discuta mai jos.

  ... sau o unitate de filtrare

  Un sistem de filtrare este o unitate de evacuare independentă care extrage aerul din zona de lucru a laserului prin conducte și îl trece printr-un filtru care captează particulele dăunătoare. Aceste unități sunt mult mai mobile decât alte dispozitive de evacuare, deci dacă intenționați să călătoriți cu laserul sau să îl deplasați frecvent, un sistem de filtrare poate fi alegerea potrivită pentru dvs. Dacă puteți să ventilați în aer liber, nu veți avea nevoie de această opțiune, dar dacă intenționați să utilizați o unitate de filtrare portabilă, distribuitorul dvs. Epilog regional sau local vă poate recomanda un producător și un model.


 • Accesorii opționale
 • În funcție de sistemul laser pe care îl alegeți, avem la dispoziție o selecție de accesorii. Aceste accesorii extind capacitățile mașinii dvs. și deschid ușile către noi oportunități de producție. O selecție de accesorii populare este prezentată mai jos.

  Grilă de tăiere vectorială

  Mașinile Epilog Laser sunt dotate standard cu o masă de gravat. Dacă veți tăia cu laserul, veți dori să vă asigurați că aveți și o grilă de tăiere vectorială. Designul grilei de tăiere minimizează suprafața mesei de lucru care este în contact cu materialul. Acest lucru reduce acumularea de reziduuri și minimizează flashback-ul care poate rezulta din tăierea cu laser a materialului, întâlnind apoi o suprafață plană pe cealaltă parte. Trebuie să utilizați o grilă de tăiere vectorială la tăierea cu laser, deoarece vă va oferi tăieturi mai curate și mai sigure.

  Compresor aer suplimentar

  Aceasta este o caracteristică populară care suflă un flux constant de aer în punctul în care laserul focalizează și arde materialul. Acest lucru reduce posibilele apariții de materiale combustibile, reducând resturile reziduale și permițându-vă să rulați laserul mai lent pentru a tăia materiale mai groase. Unele dintre mașinile noastre au compresoare de aer suplimentar încorporate, cum ar fi Fusion Pro 48, în timp ce altele necesită conectarea unui compresor extern. Vă recomandăm cu tărie un compresor de aer suplimentar dacă intenționați să tăiați cu laserul.

  Mașinile din seria Fusion Edge au fost pre-instalate pentru aer suplimentar, astfel încât tot ce trebuie să faceți este să atașați o mică pompă de compresor în partea din spate a mașinii. Pompa poate fi achiziționată fie de la reprezentanța dvs. Epilog, fie puteți conecta sursa existentă de aer comprimat la recipientul din partea din spate a aparatului.

  Atașament rotativ

  Dacă doriți să inscripționați pahare, căni, sticle de vin și alte obiecte cilindrice, veți avea nevoie de un atașament rotativ. Cu un atașament rotativ, așezați produsul pe role, iar laserul rotește automat obiectul pe măsură ce gravează, oferindu-vă gravuri clare și focalizate pe suprafețe cilindrice.

  PhotoLaser Plus

  PhotoLaser Plus (PLP) este un pachet software care vă permite să duceți gravura foto la nivelul următor prin procesarea cu ușurință a fotografiilor pentru gravare pe toate tipurile de materiale. Gravura foto este o aplicație laser foarte populară, iar PLP vă poate ajuta să creați gravuri foto de cea mai înaltă calitate din industrie. Consultați acest tutorial video pentru a vedea PLP în acțiune.

  În timp ce mașina cu laser este cel mai important instrument în stabilirea serviciilor de personalizare, este important să luați în considerare ce componente suplimentare veți avea nevoie - atât pe termen scurt, cât și pe termen lung - care vă vor îmbunătăți configurația și vă vor asigura succesul.

  Este timpul să încorporați serviciile de gravare și tăiere cu laser în operațiunile dvs.? Contactați azi Epilog pentru a programa o demonstrație, astfel încât să puteți vedea sistemele noastre în acțiune!

  Telefon: +40268 274999

Obțineți broșuri și mostre gratuite

Primiți broșuri și mostre și obțineți mai multe informații de la noi sau de la distribuitorul dvs. local.

*
*
*
*
help desk software