Tipuri de acril

Înainte de a începe să experimenteze cu acrilice în laser, este ' e important să se înțeleagă diferitele tipuri de acest substrat. Există de fapt două tipuri de acrilice potrivite pentru utilizarea cu laserul: turnat și extrudat.

Acrilic turnat foi sunt fabricate dintr-un acril lichid care este turnat în matrițe care pot fi setate în diferite forme și dimensiuni. Acesta este tipul de acrilic folosit pentru majoritatea premiilor pe care le vedeți pe piață. Acrilica turnată este ideală pentru gravare, deoarece transformă o culoare albă înghețată atunci când este gravată. Acrilul turnat poate fi tăiat cu un laser, dar nu va rezulta margini lustruite cu flacără. Acest material acrilic este mai potrivit pentru gravare.

Celălalt tip de acril este cunoscut sub numele de acril extrudat , care este un material de tăiere foarte popular. Acrilul extrudat este format printr-o tehnică de fabricație cu volum mai mare, deci este de obicei mai puțin costisitor decât cel turnat și reacționează foarte diferit cu fasciculul laser. Acrilul extrudat se va tăia curat și lin și va avea o margine lustruită în flacără la tăierea cu laser. Dar atunci când este gravat, în loc de un aspect înghețat, veți avea o gravură clară.

Tăiere cu laser acrilic

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când tăiere acrilic extrudat, pe care ' veți dori pentru a ridica materialul , astfel încât acesta ' s nu ating masa de tăiere. Acest lucru va reduce considerabil reflectarea în spate și apariția marcajelor de grilă pe material după ce au fost tăiate cu laser.

Epilog ' s Pin Table este accesoriul perfect pentru a vă ajuta să obțineți acele tăieri perfecte pe acril extrudat. Acest dispozitiv la îndemână vă permite să vă ridicați și să susțineți acrilicul pentru o calitate mai bună la vârf. Știftului de Masa încorporează pins mobile care pot fi plasate oriunde pe masa ' s grila de un inch ( 25 . 4 mm) găuri distanțate. Acrilicul este ridicat și susținut în locații în care laserul nu va fi tăiat, ceea ce ajută la eliminarea reflexiei din spate. Tabelul Pinului vă permite, de asemenea, să plasați ace pentru a sprijini părți mici sau complexe, care, în mod normal, ar cădea din modelul de tăiere.

Cât de gros de acril poți tăia?

Aceasta va depinde de puterea tăietorului tău cu laser.

Un sistem Epilog de 30 sau 40 watt va tăia acrilic până la un sfert de centimetru. Pe măsură ce creșteți puterea, veți putea crește grosimea cu care puteți lucra. A 50 sau 60 mașină va permite watt să taie prin mai aproape cu 3 / de 8 " acrilic și un 75 sau 120 sistem va permite watt să taie mai aproape de 1 / de 2 " sau , eventual , de 3 / 4 " cu două treceri .

Viteze de tăiere cu laser

Taierea acrilului este de obicei cel mai bine realizată cu viteză relativ lentă și putere mare. Acest proces de tăiere permite fasciculului laser să topească marginile acrilicului și să producă, în esență, muchie lustruită cu flacără .

Astăzi, există mai mulți producători de acrilice care produc o varietate de acrilice turnate și extrudate, care prezintă culori, texturi și modele diferite. Cu atât de mult soi, ' e de mirare nu acrilic este un material foarte popular pentru tăiere cu laser și gravarea.

Gravură laser acrilică

În cea mai mare parte, utilizatorii de laser au gravat acrilic pe partea din spate pentru a produce un efect de vedere din față. Veți vedea asta des pe premiile acrilice.

Foile acrilice vin în mod obișnuit cu o peliculă adezivă de protecție pe față și pe spate pentru a preveni zgârierea. Vă recomandăm să îndepărtați hârtia adezivă de protecție din spatele acrilului înainte de gravare și să lăsați stratul de protecție pe față pentru a preveni zgârierea în timpul manipulării materialului. Nu uitați să inversați sau să oglindați lucrările dvs. de artă înainte de a trimite lucrarea la laser, deoarece veți fi gravat partea din spate.

Acrilicele, în general, gravă bine la viteză mare și putere redusă. Nu este nevoie de multă putere laser pentru a marca acrilicul, iar dacă puterea dvs. este prea mare veți observa o anumită distorsiune a materialului.

Vă interesează o mașină laser pentru tăierea acrilului?

Completați formularul de pe această pagină pentru a obține o broșură de linie completă de produse și eșantioane tăiate cu laser și gravate.

Cine sunt unii dintre principalii furnizori de acrilic?

Puteți achiziționa acrilic turnat și extrudat de la mai mulți furnizori de materiale. Iată câteva surse comune:

Găsiți mai mulți furnizori de materiale în nostru Industrie Link - uri listări.

Sfaturi generale pentru prelucrarea laserului pentru acril

2 ) Asigurați-vă că alegeți tipul potrivit de acril pentru aplicația dvs. Nu uitați, acrilul turnat este mai bun pentru gravare, în timp ce acrilul extrudat este mai potrivit pentru tăierea cu laser.

3 ) Elevați acrilul - folosind Epilog ' s Pin Table sau alte suporturi - pentru a elimina reflexia din spate.

Ce tipuri de proiecte acrilice puteți realiza?

Acrilicul este un material rezistent și practic pentru prelucrarea cu laser. Varietatea de culori și texturi face ca acest material să fie ideal pentru toate tipurile de lucruri:

  • Semnalizare punct de cumpărare
  • Semnalizare direcțională
  • Cercei / pandantive / butoane
  • Containers/boxes
  • Cake/cupcake toppers
  • Custom awards
  • Holiday ornaments
  • And much more!
All Applications
help desk software
Portions of this page translated by Google.