Noile tehnologii care influențează fabricile inteligente

Elementele electronice care influențează schimbările din producție, de la robotică și de la IIoT la 3Imprimarea D și marcarea cu laser și gravarea.

Piesele metalice dintr-o mașină de marcare Epilog FiberMark
Laserele reprezintă o modalitate eficientă de a aplica semne pe părți de diferite forme, mărimi și cantități.

Nu toate fabricile sunt pregătite să meargă la fabricarea luminilor, unde robotul autonom ocupă o fabrică și nu necesită deloc lumini; unde sunt doar rânduri de mașini care funcționează în întuneric.

Dar asta nu înseamnă că tehnologia nu se schimbă și influențează modul în care funcționează o fabrică modernă și ce produse poate crea. Din internetul industrial al lucrurilor (IIoT), la 3D, la robotică, la utilizarea în creștere a laserelor industriale, integrarea noilor tehnologii într-o fabrică face fabricarea mai autonomă, mai ieftină și mai eficientă.

IIoT este văzută ca un schimbător de joc pentru fabrica modernă. Centrele conectate sunt capabile să monitorizeze și să controleze aproape orice în procesul de fabricație și pot fi gestionate fie de la podeaua fabricii, fie de la distanță. Conectivitatea accelerează automatizarea și permite, de asemenea, fabricării să profite de analiza cognitivă, de învățarea mașinilor și de date mari, oferind o perspectivă asupra producției eficiente pentru diverse dispozitive și optimizarea întreținerii și utilizării echipamentelor. Rezultatul general este gestionarea eficientă a fabricii, care mărește atât asigurarea calității, cât și reducerea costurilor. De 2020, potrivit firmei de cercetare de piață Gartner, va fi inclusă tehnologia IoT 95 procente din toate produsele electronice pentru modelele de produse noi, inclusiv utilizarea IoT în spațiul industrial pentru a construi aceste dispozitive.

Un jig de tag-uri metalice din aluminiu anodizat gravate cu laser
Capacitatea laserului de a marca produse cu un anumit cod sau ID oferă caracteristici cu valoare adăugată unei fabrici inteligente și este o modalitate de a preveni contrafacerea materialelor.

3D de imprimare a câștigat o mulțime de atenție în ultimii ani, datorită capacității sale de a construi practic orice tip de dispozitiv sau produs într-o manieră necostisitoare. Pentru o vreme, 3Imprimarea D a fost limitată la fabricarea materialelor plastice, imprimând stratul de material pe strat. Cu toate acestea, tehnologia sa îmbunătățit în cazul în care numeroase companii au capacitatea 3D tipărirea metalelor, a betonului și a altor materiale pentru aplicații cum ar fi piese de schimb auto, aripi de avion, poduri de beton, locuințe rezidențiale complete și multe altele. Există chiar ferme de 3Imprimante D, care pot fi difuzate toată ziua și în timpul nopții, având o interacțiune minimă cu lucrătorii umani, în timp ce aceștia cranghează dispozitivele și piesele.

Utilizarea robotului în fabrici a crescut substanțial în ultimii cinci ani; acestea se găsesc acum pe etajele fabricii, în depozitele de fabricație și în logistică. În prezent, se pune un accent deosebit pe roboții colaborativi sau pe coboti care lucrează împreună cu muncitorii umani spre un scop comun. Unele cobote sunt doar arme mecanice care pot fi folosite pentru sarcini cum ar fi sudarea sau turnarea circuitelor sau conectarea electronică; altele sunt mașini mai mari care pot face ridicări grele sau chiar gătesc alimente. Un studiu recent realizat de MIT a arătat că un robot care lucrează cu un om într-o fabrică este mai eficient decât un robot singular sau un om singular care lucrează singur. Studiul a constatat, de asemenea, că acest scenariu a redus neproductivitatea 85 la sută. Companiile inteligente se bazează pe folosirea coboturilor pentru a salva oamenii de necesitatea de a executa sarcini periculoase sau periculoase, dar și de a împiedica roboții să înlocuiască în totalitate forța de muncă umană. În timp ce se află încă în stadiile incipiente ale adoptării, se așteaptă ca coboturile să creeze oportunități perturbatoare în sectorul de producție.

O farfurie de plăci metalice marcate cu un laser de fibre.
Gravarea cu laser poate crea marcaje de înaltă calitate care pot fi citite cu ușurință de scanerele de coduri de bare, de scanerul RFID sau de alte instrumente de urmărire a inventarului.

Între timp, utilizarea în creștere a laserelor industriale în procesul de fabricație poate fi văzută în aplicații cum ar fi prelucrarea materialelor laser, micromasini laser, marcarea laser și gravura cu laser. Tehnologia laser conferă fabricilor posibilitatea de a aduce valoare adăugată produselor pe care le creează. Exemplele includ gravarea denumirilor personalizate sau a siglelor; codificarea în mai multe produse simultan; adăugând semne de identificare pentru a preveni contrafacerea; și produce o varietate de semne laser pe un număr de materiale, cum ar fi metale goale, metale acoperite, metale anodizate și metale placate. În fiecare caz, lucrarea se poate face cu detalii incredibil de fine.

Gravura laser ajută de asemenea la protejarea proprietății intelectuale datorită capacității sale de a adăuga numere de serie, timbre, numere de componente, etichete componente, marcaje de coduri matrice de date, branding și coduri specifice industriei - oferind în fiecare caz o marcă de înaltă calitate care poate fi ușor de citit de scannerele de coduri de bare sau alte instrumente de urmărire a inventarului care sunt vitale pentru o fabrică inteligentă. În plus, sistemele laser pot fi conectate la o rețea fabrică ca o manifestare a IIoT, prezentând noi posibilități de întreținere, monitorizare, operare, depanare la distanță și suport pentru produse.

Pentru mai multe informații despre cum să integrați tăierea cu laser și gravarea în fabrica dvs., completați forma pe această pagină sau sunați-ne la numărul de mai jos pentru a discuta despre cererea dvs. și pentru a stabili o demonstrație cu distribuitorul din zona dvs.


Telefon: +1 303 277 1188

Obțineți gratuit Broșură & Mostre

Primiți broșuri și mostre și obțineți mai multe informații de la noi sau de la distribuitorul dvs. local.

*
*
*
*


Pagini populare

help desk software
Portions of this page translated by Google.