Mergeți la conținutul principal
Acasă  /  Compania  /  Blog  /  Tuburi laser CO2 din sticlă comparativ cu cele din metal
Un rack de tuburi laser metalice CO2 laser epilog

Tuburi laser cu CO2 din sticlă vs. metal

De ce sunt fabricate mașinile Epilog Laser cu tuburi metalice răcite cu aer?

Când căutați să cumpărați o mașină cu laser CO2, există o serie de puncte de luat în considerare. Unul dintre atributele principale care diferențiază sistemele de pe piață este tipul de tub laser pe care mașina îl folosește ca sursă laser. Cele două opțiuni principale pe care le veți întâlni sunt tuburile de sticlă răcite cu apă și tuburile metalice răcite cu aer. Aparatele Epilog Laser sunt echipate cu tuburi metalice. Tuburile noastre sunt, de asemenea, construite cu componente ceramice de calitate. Să aruncăm o privire la tuburile laser din sticlă și metal și de ce credem că tuburile metalice sunt opțiunea mai bună.

Tuburi laser din sticla

Tuburile de sticlă răcite cu apă sunt adesea o opțiune atrăgătoare, în primul rând datorită costului lor mai mic. Tuburile de sticlă în sine costă mai puțin, plus laserul lor este produs de gaz excitant cu curent continuu (DC), care este un proces relativ ieftin. Tuburile de sticlă produc, de asemenea, fascicule de bună calitate, care funcționează bine pentru tăierea cu laser. Cu toate acestea, tuburile laser din sticlă au o serie de dezavantaje.

Aproape toate tuburile de sticlă trebuie să fie răcite cu apă. Sticla este un conductor termic slab, ceea ce înseamnă că este nevoie de apă în circulație pentru a ajuta la îndepărtarea căldurii. Fără un sistem de răcire cu apă, un tub laser din sticlă s-ar supraîncălzi și ar deveni inoperabil. Un astfel de sistem de răcire va crește costul și amprenta dvs. și, de asemenea, introduce mai multe puncte de defecțiune care trebuie întreținute.

Un tub laser CO2 din sticlă.

Necesitatea unui sistem de răcire cu apă prezintă, de asemenea, unele preocupări semnificative de siguranță. Sursele de curent continuu care excită gazul CO2 dintr-un tub laser din sticlă trebuie să funcționeze la tensiuni foarte înalte. Când combinați astfel de niveluri de tensiune cu un sistem de răcire cu apă, rezultatele pot fi letale în cazul în care ceva nu merge bine.

Procesul de excitare DC limitează în mod inerent rata la care tubul laser poate pulsa. Când un laser gravează, acesta nu se declanșează într-o explozie continuă. Mai degrabă, „pulsează” în timp ce se mișcă pe material, trăgând de multe ori pe secundă. Tuburile laser excitate de DC pulsează mai rar, ceea ce reduce semnificativ vitezele de gravare și scade calitatea gravării.

Un tub laser de sticlă aproape.

Există, de asemenea, preocupări cu privire la durata de viață a tuburilor de sticlă excitate cu curent continuu. Sticla este în mod natural mai fragilă decât metalul, iar riscul de deteriorare în timpul transportului și instalării este mai mare. Cea mai mare problemă de defectare a tuburilor de sticlă este că procesul de excitare DC bombardează optica și electrozii unui tub cu ioni, ceea ce crește șansa de deteriorare în timp. Majoritatea tuburilor de sticlă sunt susținute doar de garanții de 6 luni, iar când un tub laser de sticlă se defectează în afara acestei perioade de timp, de obicei trebuie să achiziționați un tub laser nou-nouț, ceea ce crește costurile și deșeurile.

Tuburi metalice laser

Singurul dezavantaj al tuburilor laser metalice este costul lor mai mare. Acest cost, totuși, vă oferă liniște în ceea ce privește performanța, durabilitatea, siguranța și dimensiunea.

Un tub laser CO2 metalic în interior și aparat Epilog Laser.

Tuburile laser cu CO2 din metal și ceramică ale Epilog sunt răcite cu aer și gazul lor este excitat de curent alternativ de radiofrecvență (RF). Reglarea corectă a temperaturii necesită doar ventilatoare, care sunt încorporate direct în mașinile noastre. Acest lucru nu numai că reduce amprenta dvs. spațială, ci elimină și nevoia de (și costul) echipamentelor suplimentare și limitează numărul de articole care necesită întreținere. În plus, evită problemele de siguranță prezentate de răcirea cu apă în jurul tensiunilor înalte.

Procesul de excitare RF permite o pulsație laser mai rapidă, care oferă viteze mai mari de gravare și detalii mai fine în gravurile rezultate. Tuburile metalice sunt, de asemenea, mai durabile și durează mult mai mult decât alternativele din sticlă.

instalație de fabricare a Epilog Laser lui

La Epilog Laser, alegem să construim mașinile noastre cu tuburi laser CO2 din metal și ceramică răcite cu aer pentru a ne asigura că clienții noștri primesc cele mai performante sisteme posibile. Toate tuburile noastre sunt susținute de garanții de doi ani, asigurând o problemă minimă în cazul rar în care ceva vă deranjează. Și în acele cazuri rare, tuburile noastre laser metalice pot fi adesea întreținute, mai degrabă decât să fie înlocuite.

Cu tuburile laser din sticlă, puteți obține tăiere cu laser de bună calitate la un preț scăzut. Cu tuburile laser metalice, obțineți atât tăiere cu laser, cât și gravare cu laser de cea mai înaltă calitate, împreună cu încrederea că laserul va dura mult mai mult, va grava mai rapid și va fi mult mai sigur.

Fiecare situație și buget este unic și este important să cercetați care aparat laser și care tub laser este cea mai bună opțiune pentru dvs. și afacerea dvs. Credem că investiția într-un tub laser metalic răcit cu aer vă pregătește pentru succes pe termen lung. Epilog Laser există de peste 30 de ani și ne-ar plăcea să vă avem alături la plimbare.

Alte Stiri

Epilog Laser extinde seria Fusion Maker Laser

Fusion Maker 24 și 36 acum fac parte din...

Top 10 întrebări frecvente privind laserul de la fanii Epilog

Fanii noștri au întrebat, iar noi am răspuns -...

Epilog Laser adaugă mașina Fusion Galvo la gama de produse

Cel mai nou sistem combină grabarea rapidă...

Tuburi laser cu CO2 din sticlă vs. metal

De ce sunt construite aparatele Epilog Laser...

5 Cadouri de sărbători pe care le puteți face cu un laser

Impresionează-ți prietenii și familia t…

Ai o poveste pe care vrei să o vezi prezentată?

Amy Dallman

Contact de presă pentru Epilog Laser:

– Amy Dallman,
Specialist in comunicare si Marketing
+1 (303) 277-1188
AmyD@epiloglaser.com

Despre Epilog Laser

Din 1988, Epilog Laser proiectează și fabrică sisteme laser CO2 și fibră pe bază de optică zburătoare care pot grava și tăia lemn, acril, plastic, țesătură, cauciuc și multe alte materiale. Epilog este specializată în dezvoltarea sistemelor laser care creează o calitate de marcare și tăiere fără precedent pe toate tipurile de produse. Compania produce sisteme versatile și fiabile, care sunt accesibile și ușor de utilizat. Pentru mai multe informații, vizitați www.epiloglaser.com.